facebook
Catering Restauracje Wesela Chełm - Restauracja LOTOS : catering, wesela, przyjęcia, konferencje, bankiety, alkohole i wytworne dania kuchni polskiej...

Menu cateringu




PRZEKĄSKI ZIMNE

- Befsztyk tatarski
- Tatar z łososia
- Śledź po japońsku
- Śledź po kaszubsku
- Szparagi w szynce
- Ryba po grecku
- Schab w sosie jabłkowym
- Różki z szynki nadziewane pastą serową
- Jajko faszerowane pieczarkami
- Jajko garnirowane szynką


PRZEKĄSKI GORĄCE

- Pieczarki z patelni
- Paluszki drobiowe z sosem miodowo-musztardowym
- Camembert panierowany z żurawiną
- Sola po florencku ze szpinakiem i serem
- Wątróbka drobiowa w słodkim sosie z czerwoną cebulką


SAŁATKI

- Premium (kurczak,sałata,pomidor,marchewka,cebula czerwona,ser,kukurydza,sos)
- Grecka z serem feta (pomidor,papryka,ogórek zielony,por,oliwki,ser feta)
- Amerykańska (grillowany kurczak,sałata,seler naciowy,ananas,kukurydza,papryka,sos)
- Królewska (seler naciowy,szynka,płatki migdałowe,rodzynki,pomarańcza,ewentualnie ser zamiennie z szynką,sos majonezowy)
- Cezara (mix sałat, filety z sardeli, jajko, ser parmezan, sos, grzanki)
- Wykwintna (sałaty, polędwiczka wieprzowa, seler naciowy, cząstki pomarańczy, ogórek, czerwona cebula, sos)
- Łososiowa (sałaty, wędzony łosoś, pomidor, ogórek, sos miodowo koperkowy)
- Duńska (makaron,marchewka,ogórek konserwowy,szynka,groszek,sos majonezowy)
- Paprykowa (2 rodzaje papryki,pieczarki marynowane,ogórek konserwowy,cebula czerwona,pomidory,przyprawy,sos majonezowy)
- Jarzynowa (marchewka,ziemniaki,jajko,ogórek kiszony,groszek,kukurydza,majonez)
- Ananasowa (kurczak, ryż, ananas, ser, seler naciowy, rodzynki, majonez)
- Meksykańska (papryka,pieczarki konserwowe,ogórek konserwowy,fasola czerwona, kukurydza,pomidor,ogórek zielony,papryka czerwona i żółta,ser,salami,sos)
- Cesarska (sałata, pomidor, jajko, szynka, ser, kukurydza, papryka, sos)
- Wegetariańska (kapusta pekińska, papryka, pomidor, ogórek, cebula czerwona, sos, ser)


ZUPY

- Zupa dnia
- Rosół z makaronem
- Pomidorowa z makaronem
- Grzybowa z łazankami
- Jarzynowa
- Ogórkowa z ziemniakami
- Grochowa z kiełbasą
- Rosół z kołdunami
- Żurek z jajkiem i szynką
- Barszcz czerwony z uszkami
- Flaki
- Forszmak
- Barszcz czerwony z pasztecikami
- Borowikowa z łazankami



DANIA Z WIEPRZOWINY

- Golonka a'la Lotos
- Soczysta karkówka w sosie pieczeniowym
- Polędwiczki w sosie żurawinowym
- Kotlet schabowy
- Schab kasztelański pod cebulową pierzynka
- Kotlet po szwajcarsku faszerowany żółtym serem
- Żeberka w sosie chrzanowym
- Wątróbka duszona z cebulką
- Stek z karkówki z grilla z pieczarkami, cebulą i papryką
- Polędwiczka wieprzowa w sosie miodowo-musztardowym
- Filet ze schabu z pieczarkami i cebulką
- Sztuka mięsa w sosie chrzanowym
- Polędwiczki wieprzowe w cieście naleśnikowym
- Gyros
- Kotlet kapitański z pieczarkami, serem, ketchupem
- Bryzol wieprzowy na grzance z szynką zapiekany żółtym serem
- Szaszłyk wieprzowy z boczkiem, papryką, cebulą
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana kurkami w sosie z sera gorgonzola


DANIA Z WOŁOWINY

- Stek z grilla z pieczarkami, papryka i cebulą
- Zraz wołowy w sosie borowikowym
- Stek po angielsku z masełkiem ziołowym
- Befsztyk z polędwicy po wiedeńsku (podany z jajkiem sadzonym)
- Polędwica wołowa z sosem wiśniowym


DANIA Z DROBIU

- Polędwiczki w cieście naleśnikowym
- Kurczak w sosie śmietanowym
- Pierś kurczaka w migdałach w sosie brzoskwiniowym
- Kotlet de'volaille
- Pierś z kurczaka faszerowana serem camembert
- Chrupiące kawałki kurczaka w sezamie z sosem czosnkowym
- Cordon bleu z piersi kurczaka z szynką i żółtym serem
- Kurczak w sosie miodowo musztardowym
- Medalion z indyka z brzoskwinią i żurawinami
- Filet z indyka faszerowany szynką, porem, pietruszką
- Kurczak w sosie słodko kwaśnym
- Szaszłyk drobiowy z boczkiem, papryką, cebula
- Wątróbka drobiowa z pieczarkami i cebulką w sosie balsamicznym
- Skrzydełka w sosie miodowo sojowym
- Risotto z kurczakiem, grzybami i papryką
- Sznycel z piersi kurczaka z ananasem i borówką


DANIA Z RYB

- Dorsz smażony w orzechach włoskich
- Filet z mintaja z serem, szynką i marchewką
- Filet z soli w migdałach
- Morszczuk po warszawsku
- Pstrąg z grilla
- Dorsz duszony z pieczarkami
- Sandacz po kaszubsku
- Stek z łososia z dipem koperkowym
- Panga panierowana z białym sosem
- Dorsz na sposób portugalski
- Morszczuk panierowany


DANIA JARSKIE

- Pierogi ruskie
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi z mięsem
- Pierogi z truskawkami / sezonowo /
- Pierogi z jagodami / sezonowo /
- Pierogi z serem
- Omlet z jabłkami
- Omlet z ananasem
- Omlet z pieczarkami
- Naleśniki z pieczarkami
- Naleśniki faszerowane mięsem
- Naleśniki z szynką i mieszanką warzywną
- Naleśniki z serem
- Naleśniki z ananasem
- Gołąbki w sosie pomidorowym
- Knedle ziemniaczane nadziewane mięsem z sosem z leśnych grzybów
- Placek po węgiersku
- Racuchy z jabłkami


MAKARONY

- Spaghetti bolognese (pomidorowe z mięsem i warzywami)
- Spaghetti carbonare (śmietanowe z porem, pieczarkami i bekonem)
- Spaghetti szynkowo-pieczarkowe (w sosie śmietanowym)
- Tagliatelle z grzybami
- Tagliatelle z kurczakiem
- Penne all Arabiata z boczkiem
- Canneloni z wołowiną, wieprzowiną i szpinakiem
- Lasagne z wieprzowiną i szpinakiem
- Lasagne z kurczakiem
- Lasagne z sosem mięsnym


DODATKI

- Frytki
- Ziemniaki z wody
- Ziemniaki zapiekane
- Kopytka
- Ryż
- Kasza gryczana
- Kluseczki polskie
- Kluski śląskie
- Surówka
- Zestaw surówek
- Mizeria
- Kapustka zasmażana
- Buraczki gotowane
- Marchewka z groszkiem
- Warzywa z wody z masełkiem i bułką tartą
- Kalafior gotowany z masełkiem z bułką tartą
- Ketchup, chrzan, musztarda
- Chleb
- SOSY (czosnkowy, grzybowy, chrzanowy, pomidorowy, BBQ)
- NAPOJE (Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic) 0.2 l.; 0.5 l. 1.0 l. 2.0 l.
- WODA MINERALNA 0,5 l. (gazowana i niegazowana)
- SOKI (pomarańczowy, grejpfrutowy, porzeczkowy, jabłkowy) 1.0 l.


PIZZA

1. Margherita 10,90 zł
(sos pomidorowy, mozzarella, oregano)
2. Funghi 13,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella, pieczarki)
3. Diavola 14,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,salami)
4. Hawaii 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, ananas, kukurydza)
5. Perugina 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, pieczarki)
6. Nicolo 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, kukurydza)
7. Capricciosa 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, pieczarki, papryka)
8. Bismark 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,bekon, cebula, jajko)
9. Farmerska 18,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,kurczak, papryka, pieczarki)
10. Pescatore 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,tuńczyk, czerwona cebula)
11. Calabria 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, pieczarki, czosnek, bazylia)
12. Caprese 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, pomidorki cherry, bazylia)
13. Siciliana 18,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,salami, kukurydza, papryka)
14. Wiejska 18,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,pikantna wieprzowina, wołowina)
15. Mexicana 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, papryka, cebula, tabasco)
16. Calabria Piccante 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, pieczarki, czosnek, bazylia, papryczka chilli)
17. Calzone-pieróg 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, pieczarki, papryka, cebula)
18. Spinaci 16,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,szynka, czosnek, oliwki, pomidory)
19. Peperoni Piccante 18,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,salami, kapary, tabasco, papryka peperoni)
20. Pizza Szefa Lotos 18,50 zł
(sos pomidorowy, mozzarella,karkówka, pieczarki, papryka, pomidory, cebula)
21. La Pizza 19,50 zł
(pizza wg Twojej fantazji - max 5 dodatków)


Projekt i wykonanie:
Andrzej Meńczyk