facebook
Catering Restauracje Wesela Chełm - Restauracja LOTOS : catering, wesela, przyjęcia, konferencje, bankiety, alkohole i wytworne dania kuchni polskiej...

            Mamy przyjemność poinformować, iż Firma Cateringowa "LOTOS" organizuje wesela w lokalu własnym w Chełmie przy ul. Piłsudskiego 14 oraz w innych lokalizacjach.
Zapewniamy, że nasze profesjonalne usługi cateringowe (niezapomniany smak wykwintnych potraw oraz miła i sprawna obsługa) zadowolą wszystkich naszych Klientów.
        Wszelkich, szczegółowych informacji udzielamy pod wskazanym w dziale "Kontakt" numerem telefonu.



       

   


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

WESELA - oferta w formacie .pdf :

pobierz tutaj


Uwaga. Po otwarciu dokumentu - proszę odświeżyć ekran:   F5.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Przykładowe dania menu weselnego

/ cena uzależniona od wyboru konkretnego zestawu dań /


ZUPY

- Domowy rosół drobiowy, podany z uszkami
- Krem z zielonego groszku, podany z grzankami
- Francuska zupa cebulowa, podana z grzanką
- Krem z pieczarek, podany z ziołowymi grzankami
- Barszcz czerwony podany z uszkami
- Krem z pomidorów z pesto ziołowo- żurawinowym
- Zupa borowikowa, podana z muszelkami
- Krem brokułowy podany z grzanką i łezką śmietany
- Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem - Żurek z jajkiem i kiełbasą










DANIE GŁÓWNE

- Pierś z kurczaka faszerowana grzybami podana na zielonym sosie z dzikim ryżem i sałatką szobską
- Polędwica wieprzowa w boczku podana na sosie kurkowym z ziemniakami opiekanymi i buraczkami
- Kaczka w sosie brzoskwiniowo miętowym podana z kopytkami koktajlowymi i sałatą rukola i sosem winegret
- Dorsz gotowany na parze z zieloną fasolką szparagową, sosem jogurtowo- ziołowym i ryżem
- Filet z pstrąga w prażonych migdałach podany ze szpinakiem, kurkami i ziemniakami z wody
- Grillowany łosoś w marynacie czosnkowo - rozmarynowej z suszonymi borowikami podany z grzankami ziołowymi
- Sandacz z patelni z sosem z suszonych grzybów podany z chrupiącymi placuszkami z cukinii
- Sola z sosem śmietanowo-miętowym podana z ryżem
- Duszone podudzia z indyka po myśliwsku z grzybami leśnymi
- Gicz jagnięca z rozmarynem podana z pieczonymi ziemniakami i buraczkami w miodzie z przyprawami korzennymi
- Klopsiki cielęce nadziewane serem feta podane z salsą pomidorową
- Kotlet wieprzowy z gruszkami i śliwowicą podany z opiekanymi ziemniakami
- Marynowane szaszłyki z polędwiczek z kurczaka podane z pikantnym karmelizowanym ananasem i melonem
- Marynowany rostbef podany na sałacie lodowej z suszonymi pomidorami i świeżo tartym parmezanem
- Golonka wieprzowa podana z sałatką z ogórka kwaszonego, chrzanu i musztardy.
- Pieczone udka z gęsi na czerwonej kapuście z truskawkami podane z chrupiącymi pierożkami leniwymi
- Pierś z kurczaka marynowana w rozmarynie podana na kurkach z truskawkami i białym kremem balsamicznym
- Zapiekane żeberka cielęce z aromatycznymi gruszkami i jabłkami podane z owocami granatu
- Stek z polędwicy wołowej z gęsią wątróbką podany z sosem z zielonego pieprzu,czekolady,kopytkami oraz sałatą
- Marynowane steki z karkówki w sosie pieczeniowym z mini kluseczkami i sałatką grecką z sosem winegret
- Sznycel wiedeński z sałatka ziemniaczaną i cytryną
- Schab pieczony z morelami, podany z sosem maderowym, kluseczkami koktajlowymi, marchewką koktajlową i zielonym groszkiem z masełkiem czosnkowym
- Medaliony wieprzowe ze smażonymi bakłażanami, podane z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i bukietem warzyw z masełkiem czosnkowym
- Pieczona szynka w ziołach podana z sosem holenderskim, kulkami z ziemniaków, marchewki i cukinii z prażonymi pestkami dyni




DESERY

- Puchar lodowy z bakaliami, owocami, bitą śmietaną, miętą i wisienką cherry
- Melba - z lodami, kremem, brzoskwinią i malinami
- Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi
- Krem brulee z malinami
- Tiramisu
- Pana cotta
- Mus migdałowy z morelami
- Maliny na ciepło podane z lodami z bazylią





PIERWSZA PRZYSTAWKA GORĄCA

- Flaczki wołowe, podane z bułeczką
- Gulaszowa podana w chlebku
- Boeuf Stroganow
- Bogracz węgierski, podany z bułeczką
- Ragout warzywno-drobiowe, podane z ryżem
- Ser Lazur panierowany w orzechach i jagodami w żubrówce i gruszką
- Pierogi nadziewane mięsem kaczki podane z rukolą,suszonymi pomidorami oraz sosem miodowo-balsamicznym



DRUGA PRZYSTAWKA GORĄCA

- Stek z karkówki w sosie pieczeniowym z kluseczkami i surówką z ogórka kwaszonego
- Polędwiczki wieprzowe zapiekane z serem gorgonzola, podane z pieczonymi ziemniakami i brokułami
- Szaszłyki z mięsa wieprzowego podane z ryżem
- Stek z łososia z dipem koperkowym z bukietem warzyw
- Sola w płatkach migdałowych na musie chrzanowym podana z warzywami z wody
- Filet drobiowy z grilla na fasolce szparagowej z pieczonymi ziemniakami
- Kurczak faszerowany, podany z talarkami ziemniaczanymi i buraczkami
- Pieczone podudzia z kurczaka z marchewką po parysku
- Pieczony dorsz owinięty w szynce parmeńskiej, podany z ziemniakami z wody i puree z zielonego groszku
- Podudzia faszerowane podane z duszoną pieczarką
- Grillowane fileciki z kurczaka na placuszkach z cukinii, podane na ragout grzybowym z pieczonymi burakami
- Filet z kurczaka po nicejsku z pomidorami, podany z penne i duszonym szpinakiem w śmietanie
- Polędwiczki wieprzowe zapiekane z serem gorgonzola, podane z pieczonymi ziemniakami i brokułami



TRZECIA PRZYSTAWKA GORĄCA

- Barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowany mięsem lub szpinakiem
- Żur staropolski z białą kiełbasą



PRZEKĄSKI ZIMNE

- Półmisek mięs pieczonych, wędlin i pasztetów z marynatami
- Befsztyk tatarski z marynowanymi piklami
- Płatki szynki Parmeńskiej z melonem
- Carpaccio z polędwicy wołowej z kaparami, parmezanem i oliwą z oliwek
- Carpaccio z łososia w grubo mielonym pieprzu i ziołach podane z pomidorami i oliwą z oliwek
- Różana kompozycja z łososia wędzonego z jajkiem przepiórczym i kawiorem
- Pierś z indyka w maladze z owocami
- Polędwiczki wieprzowe z marynowanym imbirem
- Galantyna z kaczki z żurawiną
- Pieczony rostbef z sosem cumberland
- Medalion ze schabu z musem jabłkowym i morelami
- Galantyna z kurczaka z orzechami pistacjowymi
- Pasztet z kaczki z suszonymi morelami
- Roladki z szynki pieczonej z zielonymi szparagami
- Rolada z sandacza
- Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami i kaparami
- Roladki schabowe z musem chrzanowym
- Medalion z polędwicy z grillowaną gruszką
- Pasztet z kremem porzeczkowo-chrzanowym
- Roladki z kurczaka z serem gorgonzola i sosem morelowym
- Roladki naleśnikowe z suszonymi pomidorami i rukolą, z szynką i serem risotta
- Roladki z kurczaka z sosem żurawinowym.
- Rulon z szynki parmeńskiej z mozzarellą i sosem Pesto
- Roladki z grillowanego bakłażana z kozim serem
- Wybór jajek faszerowanych pastami: szynkową, pieczarkową, łososiową
- Jajko garnirowane szynką na sałatce jarzynowej
- Tymbaliki z drobiu lub szynki


PRZEKĄSKI ZIMNE - RYBNE

- Szczupak faszerowany w majonezie
- Szczupak faszerowany w galarecie
- Śledzie z jabłkami i cebulką w śmietanie
- Śledzie po japońsku z jajem i zielonym groszkiem
- Śledzie w zalewie korzennej
- Tatar z wędzonego łososia
- Roladki z wędzonego łososia z roszponką i kremem limonkowym
- Różyczki z marynowanego łososia z kolorowym pieprzem w sosie miodowo-musztardowym
- Terrina z łososia z czarnym kawiorem
- Dorsz w sosie greckim
- Rolada z łososia ze szpinakiem z sosem tatarskim


WYBÓR SAŁATEK

- Premium (kurczak,sałata,pomidor,marchewka,cebula czerwona,ser,kukurydza,sos)
- Gyros (sałaty,kurczak,pomidor,ogórek,papryka,cebula,ser,sos tza-tziki)
- Grecka z serem feta (pomidor,papryka,ogórek zielony,por,oliwki,ser feta)
- Amerykańska (grillowany kurczak,sałata,seler naciowy,ananas,kukurydza,papryka,sos)
- Królewska (seler naciowy,szynka,płatki migdałowe,rodzynki,pomarańcza,ewentualnie ser zamiennie z szynką,sos majonezowy)
- Węgierska (mięsa pieczone,papryka,pieczarki konserwowe,ogórek konserwowy,fasola czerw, papryka,ser,sos majonezowy)
- Wykwintna (sałaty, polędwiczka wieprzowa, seler naciowy, cząstki pomarańczy, ogórek, czerwona cebula, sos)
- Łososiowa (sałaty, wędzony łosoś, pomidor, ogórek, sos miodowo koperkowy)
- Duńska (makaron,marchewka,ogórek konserwowy,szynka,groszek,sos majonezowy)
- Paprykowa(2rodzaje papryki,pieczarki marynowane,ogórek konserwowy,cebula czerwona,pomidory,przyprawy,sos majonezowy)
- Jarzynowa (marchewka,ziemniaki,jajko,ogórek kiszony,groszek,kukurydza,majonez)
- Ananasowa (kurczak, ryż, ananas, ser, seler naciowy, rodzynki, majonez)
- Meksykańska (papryka,pieczarki konserwowe,ogórek konserwowy,fasola czerwona, kukurydza,pomidor,ogórek zielony,papryka czerwona i żółta,ser,salami,sos)
- Cesarska (sałata, pomidor, jajko, szynka, ser, kukurydza, papryka, sos)
- Wegetariańska (kapusta pekińska, papryka, pomidor, ogórek, cebula czerwona, sos, ser)
- Sałatka z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią
- Sałatka nicejska z tuńczykiem z pomidorami i jajem


SOSY ZIMNE

- Cumberland
- Tatarski z grzybkami i ogórkiem kiszonym
- Chrzanowo-jabłkowy
- Tzatziki
- BBQ
- Chutney z mango


USŁUGI DODATKOWE

- Dekoracja sali świeżymi kwiatami
- Tort weselny – do wyboru różne smaki
- Drink bar z obsługą barmańską
- Alkohol – wódka, wino białe i czerwone
- Grill
- Przygotowanie stołu wiejskiego


Projekt i wykonanie:
Andrzej Meńczyk